Hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk noemt men ook ‘hypertensie’. Door een hoge bloeddruk ben je meer vatbaar voor hart en vaataandoeningen. Dit zijn helaas één van de grootste doodsoorzaken. Daarom moet u regelmatig u bloeddruk controleren met een bloeddrukmeter. Bij een hogere leeftijd (60+) zal de bloeddruk toenemen. Maar liefst zestig percent van de oudere mensen hebben last van een hoge bloeddruk. 25% van de bevolking heeft er last van. Slechts 12,5% van de bevolking weet dat hij of zij een hoge bloeddruk hebben en daarvan zijn er slechts 6% die er wat aan doen. Het probleem van een hoge bloeddruk is dat er bijna geen neven effecten zijn. Dus het meten van je bloeddruk is héél belangrijk. Stilaan zal deze druk beginnen stijgen en daar zal je hoogstwaarschijnlijk niet veel van merken. U zal zich ook niet slechter voelen als anders, en dat is het grote gevaar. Je levensstijl zal je moeten aanpassen om de druk weg te krijgen. Dit geld ook tijdens je zwangerschap.

 

Vergeet niet dat er meerdere metingen nodig zijn om een hoge bloeddruk vast te stellen. Hoger dan 40 mmHg kan leiden tot hypertensie. Probeer dit te meten op zelfde tijdstippen op rustige locaties.Wij sommen nog enkele puntjes dat met hypertensie te maken hebben.

 

De bloeddruk zal zeer stilletjes stijgen, je zal hier geen last van hebben en waarschijnlijk zal je hier ook niks van merken.

Probeer hypertensie te voorkomen door je levensstijl aan te passen. Letten op je voeding, en minder zout kan wonderen doen. Een hoge bloeddruk kan leiden tot een beroerte en hartinfarct.